Spa Euro Race 2018

New Race Festival 2018
April 23, 2018
Zolder Superprix 2018
July 3, 2018

Spa Euro Race 2018

De tweede race van het Belcar-seizoen is voorzien op het mythische circuit van Spa Francorchamps. Het zou een spannende wedstrijd over 180’ worden met Ron, Edwin en Pascal als piloten van dienst.

H03A6806

Het circuit werd op vrijdag geteisterd door nooit geziene overstromingen aldaar als gevolg van extreem hevige regenval, waarbij o.a. de toegangstunnels van Spa Francorchamps hélemaal onder het Ardense water stonden. Gelukkig was alles opnieuw droog en opgeruimd op zaterdag (chapeau aan de diensten daar ter plaatse) waardoor de vrije training en qualificaties niet in het gedrang kwamen.

De BMW Z3M werd ingereden tijdens de vrije trainingen door de ervaren piloot Edwin en ook Pascal deed enkele rondjes om opnieuw voeling te krijgen met de Z3M op het snelle Ardense circuit.
Na de verplichte pilotenbriefing stond al snel de qualificatiesessie gepland. Pascal reed enkele rondjes zonder erin te slagen om een echt hele snelle tijd neer te zetten. De qualificatiesessie werd ook enkele keren onderbroken door rode vlag als gevolg van incidenten op het circuit. Erna kwam Edwin aan de bak met enkele snelle rondetijden, maar op het einde van de sessie zette Ron een hele snelle ronde neer wat de pole position in de klasse betekende. Dit resultaat toont opnieuw aan dat de aanpassingen aan de ophanging van de Z3M van vorig seizoen hun vruchten afwerpen… de auto rijdt perfect en qua wegligging is er een mooie stap voorwaarts gemaakt.
Helaas moest concurrent Heli Racing reeds vroeg opgeven gezien hun krachtbron de geest gegeven had. Verder had ook R&J Racing met hun M3 verstek gegeven voor deze race waardoor de klasse 4 wat onderbemand was. Desalniettemin zou VDW Motorsport er vol voor gaan op dit snelle F1-circuit…Op zondag nam Pascal de start op het Ardense en glooiende asfalt en kon in het eerste uur de eerste plaats in de klasse behouden en meer dan een minuut voorsprong bijeen rijden op de BMW 1M van G&R Motorsport. Bij een Safety Car procedure werd er beslist een vroegere pilotenwissel dan gepland door te voeren en nam Edwin het stuur over. Door problemen bij het tanken werd er echter veel tijd verloren… VDW Motorsport kende een pitstop van 4’50” wat betekende dat Edwin moest gaan achtervolgen want de BMW 1M reed momenteel op de eerste plaats met hun snelle tiener achter het stuur. Edwin geraakte vlot tot op de achterbumper van de BMW 1M maar nam geen onnodig risico en reed een verstandige race… Voor de laatste stint nam Ron het stuur en haspelde het ene snelle rondje na het andere af en kon zo de eerste plaats in klasse 4 opnieuw veroveren en reed ook zo over de finish.
_H2A3702

Opnieuw een klasseoverwinning en podium dus voor VDW Motorsport op dit fantastische circuit van Spa! En niet onbelangrijk: opnieuw 25 punten erbij voor team VDW Motorsport wat ervoor zorgt dat het Kasterleese team momenteel 3de staat in het algemeen Belcar-klassement. Een perfect seizoen so far ! Enkel maar blije gezichten na de wedstrijd.

_H2A3512

Next up is de Superprix-race op Circuit Zolder binnen enkele weken. Kan team VDW Motorsport daar hun goeie vorm bevestigen ?

Met sportieve groeten en tot dan !

Comments are closed.