Zolder Superprix 2018

Spa Euro Race 2018
June 5, 2018
24 Uren van Zolder 2018
August 20, 2018

Zolder Superprix 2018

Voor de derde race in het Belcar-kampioenschap 2018 zijn we opnieuw op Circuit Zolder aanbeland: het Zolder Superprix-weekend!
De weersvoorspellingen tonen voor dit weekend enkel een staalblauwe hemel, een stralende zon maar ook hoge temperaturen. Ideaal voor de toeschouwers, maar bloedheet voor de piloten…

Voor deze race tekenen Ron, Edwin en Pascal opnieuw paraat en hopen stiekem op wederom een mooi resultaat die veel punten kan opleveren voor het kampioenschap. Kunnen ze hun 3de plaats in het algemene Belcar-klassement verdedigen?

Helaas moet Edwin wegens persoonlijke en onverwachte omstandigheden afhaken voor de qualificaties en krijgt hij hiervoor een derogatie van de organisatie waardoor hij niet hoeft deel te nemen aan de qualificatiesessie maar toch kan deelnemen aan de race op zondag…

Op zaterdag is het dan aan Ron en Pascal om een mooie startplek te veroveren tijdens de qualificaties.
Pascal rijdt eerst de nieuwe remmen en banden in op de BMW Z3M, waarna Ron het stuur neemt met één doel: de pole positie in Belcar klasse 4… Ron rijdt na een opwarmronde slechts één snel rondje maar zet wel een verbluffende 1:45.890 neer wat maar liefst 5 seconden sneller is dan de tweede in de klasse, opnieuw de BMW M1 van G&R Motorsport.
Op het einde van de sessie mag Pascal nog even buiten rijden voor een snelle rondetijd en hij perst er in slechts twee rondjes op het circuit ook een mooie 1:46.665 uit. Meteen ook zijn snelste rondetijd ooit op Zolder, ondanks de hoge temperaturen, wat de wegligging niet ten goede komt. Dit toont aan dat de BMW Z3M in optima forma verkeert en ook de piloten klaar zijn om mooie resultaten te rijden!

Sunday raceday ! Voor de race zelf is ook Edwin van de partij. Echter, gezien hij niet heeft deelgenomen aan de qualificaties mag hij volgens het reglement de start niet nemen…
De start van de race wordt opnieuw door Pascal genomen onder een loden zon gecombineerd met een staalblauwe hemel en veel volk rond het circuit. Pascal kon een vlotte start verzekeren en gauw aanpikken bij een snel treintje racewagens. Na een drietal rondes kon hij de snelle(re) Saker RAPX van het sympathieke Racing Bullet Circus-team voorbij gaan en daarmee een kloof slaan ten opzichte van de tweede in de klasse.
Na een uur racen kwam de BMW Z3M de pitlane in om brandstof bij te tanken en nam Edwin met het mes tussen de tanden plaats in de bolide. Edwin kon mooie en constante rondetijden op de tabellen zetten maar gezien de concurrentie veel problemen kenden, voornamelijk gelinkt aan de hitte, werd er gevraagd het tempo iets te laten zakken om zo op zeker te spelen en geen onnodige risico’s te nemen met het oog op de punten in het kampioenschap. De BMW Z3M van VDW Motorsport liep nochtans als een Zwitsers uurwerk.
De laatste stint werd, ondertussen traditiegetrouw, afgewerkt door Ron die de Beierse bolide foutloos richting de finishvlag loodste en met een grote glimlach en het handje zwaaiend uit de ruit onder de finishvlag op Zolder doorreed.

Opnieuw de volle pot in Belcar klasse 4 voor VDW Motorsport! Zo blijft het team uit Kasterlee mooi 3de in het algemeen Belcar-klassement en veruit 1ste in het Belcar klasse 4 klassement! Wat een seizoen so far!

Next up is the 24 Hours of Zolder, een etmaalrace voor dubbele punten! Tijdens deze afmattende race zal het verschil gemaakt worden in het kampioenschap…

Thumbs up for team VDW Motorsport!

Met sportieve groeten en tot dan!

Comments are closed.