PILOTEN

OVER VDW MOTORSPORT

Een familiaal racing team uit Kasterlee, in het hartje van de Kempen.

Het team ontstond als G&R Motorsport in …., waar Geert Dierckx & Ron Van de Water het idee hadden samen te gaan racen. G&R Motorsport was jaren actief in de toenmalige Sprinters Cup en Touring Cup. Ook broer Harry Van de Water was jarenlang actief in het team. De BMW M3 E30’s waren steeds hun bolides waarmee ze aan de start kwamen.

Ondertussen is het team geëvolueerd naar VDW Motorsport en wordt nog steeds gerund door de familie Van de Water. Ron Van de Water staat aan het hoofd van het team, maar ook de teamchef is lid van de familie, Peter Van de Water. Veel andere teamleden zijn of hebben een band met Van de Water. Passie voor de sport en samen veel plezier maken staat hoog aangeschreven bij Team VDW Motorsport. Niettegenstaande komen ze steeds met topmateriaal aan de start waarbij de focus ligt op uithouding, aan de streep komen vanuit de gedachte:

"TO FINISH FIRST, YOU FIRST HAVE TO FINISH!"

Het jaarlijks hoogtepunt van Team VDW Motorsport zijn de 24 Hours of Zolder, hun favoriete race die ze al elke keer konden uitrijden en vaak een klassepodium konden behalen.

Vandaag is Team VDW Motorsport actief met een snelle BMW Z3M in het Belcar Endurance Championship. Het vaste rijderstrio is Ron Van de Water, Edwin Beyers en Pascal Deckers.

DRIVER #1

VAN DE WATER Ron


Teameigenaar van VDW Motorsport en sinds lang gepassioneerd door autosport.

Jarenlang gezorgd voor mooi spektakel in de toenmalige Spinters Cup en Touring Cup, samen met broer Harry Van de Water, elk met hun BMW M3 E30.

Eigenaar van Garage Van de Water in Kasterlee, een icoon van de gemeente. En, gezien de staat van dienst van Ron en compagnie, op en rond de circuits, een bekend en graag geziene figuur in de racewereld. Altijd een beetje feest bij VDW Motorsport, naast de races.


DRIVER #2

BEYERS Edwin


Gedreven Production Manager én geboren met een stuur en een versnellingspook in de handen.

Op 24-jarige leeftijd gestart op het circuit van Zolder en zo zijn ultieme droom kunnen waarmaken. En nu, 20 jaar later, met de nodige ervaring nog altijd even gepassioneerd door de autosport. De uitdaging is nog steeds dezelfde als toen hij begon: kampioen worden.

In 2006 voor het eerst komen rijden bij Team VDW Motorsport in de 10 Hours of Zolder, samen met Pascal destijds, en nooit meer weggegaan bij Team VDW Motorsport. Ondertussen echt deel van de VDW-community.


DRIVER #3

DECKERS Pascal


Pascal startte in de jaren negentig in de kartingsport, eerst recreatief, nadien in kampioenschap en sindsdien gebeten door de racemicrobe. Reed in 2004 zijn eerste race op Circuit Zolder in het Fun Cup kampioenschap.

Werkte van 2002 tot 2006 als assistent van de team chef bij team PSI Experience, een Luxemburgs racing team dat twee Porsches runde in Belcar. Leerde via die weg de familie Van de Water kennen en reed in 2006 voor het eerst de 10 Hours of Zolder bij Team VDW Motorsport met de ouwe getrouwe en snelle BMW M3 E30, het boegbeeld van Team VDW Motorsport.

Pascal racete voor team VDW Motorsport enkele seizoenen in de toenmalige Dunlop Sport Maxx Endurance Cup, samen met Edwin Beyers en Nick Geelen, in hun grijze BMW M3 E30, waar het trio best succesvol was in hun klasse. De laatste jaren kwam Pascal aan de start van enkele races in het BGDC-kampioenschap, aangevuld met het jaarlijkse hoogtepunt, de deelname aan de 24 Hours of Zolder.


DRIVER #4

VANGEEL Nico


Nico startte in 2016 met de autosport. Met een BMW m235i kwam hij uit voor het team van Baelus Motorsport

Doordat Ron en pa Vangeel elkaar al heel lang kennen vanop het circuit leven, alsook door veelvuldige samenwerking binnen de automotive sector, kwam Nico in 2017 voor het eerst in het vizier bij VDW Motorsport. In dat eerste jaar kon hij al onmiddellijk de 24h van Zolder in de klasse Belcar 4 op zijn palmares schrijven.

2018 ervaarde Nico als een geweldig jaar: het team behaalde alle 6 overwinningen in Belcar 4! Voor het 2e jaar op rij kon hij de 24h van Zolder op zijn palmares bijschrijven, alsook de kampioenentitel in Belcar 4 en een 4e plaats in het algemene kampioenschap!