New Race Festival 2018

American Festival 2017
October 19, 2017
Spa Euro Race 2018
June 5, 2018

New Race Festival 2018

We zijn weer aangekomen bij de eerste race van het nieuwe Belcar-seizoen…
Ook dit jaar tekent Team VDW Motorsport weer present in het Belcar Endurance Championship dat dit seizoen zes races op de kalender staan heeft. Vier races zullen op Circuit Zolder verreden worden en twee race op het glooiende en mythische Circuit Spa Francorchamps.

Team VDW Motorsport komt ook dit seizoen aan de start met hun vertrouwde BMW Z3M die afgelopen winter opnieuw in optima forma gebracht werd door het team. De piloten voor dit seizoen zijn Ron Van de Water, Pascal Deckers, Edwin Beyers en Nico Vangeel.

Op zaterdag 7 april werden de qualificaties verreden onder een prachtige lentezon. Het eerste echt zonnige weekend van het jaar…
Voor deze eerste “korte” race over 2h in het kader van het New Race Festival, werd er besloten met twee piloten te rijden: Ron en Nico.
De qualificaties verliepen vlot en Ron kon de Z3M op pole positie plaatsen in Belcar klasse 4 met een knappe 1’46”7. Helaas werd er na de qualificaties bekend gemaakt dat er een penalty kwam omdat Ron de maximum toegelaten snelheid in de pitlane overschreden had. Hierdoor werd Team VDW Motorsport teruggezet naar positie 4 in de klasse voor de race op zondag.

Op zondag werd er beslist om Nico de start te laten nemen. Nico deed dit voortreffelijk en reed zuivere lijnen waardoor hij snelle en stabiele rondetijden kon klokken. Hierdoor kon Nico vrij snel in de race enkele plaatsen winnen in het klassement. Bij elke bocht kwam er echter een aanzienlijke hoeveelheid benzine uit de tankstop vrij. Hierdoor drong een eerste, vroege pitstop zich op. Bij deze stop nam Ron het stuur over en zette meteen snelle rondetijden op de tabellen met rondjes die continue rond 1’48” draaiden. Momenteel reed de Z3M op de eerste plaats in de klasse, wat een schitterend begin van dit seizoen !

Vrij snel gaf Ron aan dat er een probleem was met de benzine waardoor hij sneller dan voorzien opnieuw moest pitten en de Z3M vroeger dan voorzien van extra benzine moest voorzien worden.
Nico nam opnieuw het stuur over voor de laatste stint en kon mooi de BMW M3 van een concurrerend team voorblijven. Zo bracht Nico de mooie Z3M als winnaar in Belcar klasse 4 over de streep ! Whoop whoop !

Wat een schitterend begin van het Belcar-seizoen voor Team VDW Motorsport !

Nu op naar Spa Francorchamps voor de Spa Euro Races tijdens het weekend van 2-3 juni. Daar zullen Edwin Beyers en Pascal Deckers de Z3M besturen. De hogere snelheden op Spa Francorchamps zouden in het voordeel van Team VDW Motorsport kunnen spelen vs de snelle BMW 1-serie diesel die het vooral van koppel en hogere bochtensnelheid moet hebben. Echter, de soms bijzondere weersomstandigheden in Spa kunnen altijd een belangrijke rol spelen in het raceverloop. Het belooft alvast een spannend seizoen te worden !

Met sportieve groeten en tot dan !

Comments are closed.