New Race Festival 2017

TCR Benelux Belcar Trophy 2017
April 27, 2017
Syntix Superprix 2017
July 18, 2017

New Race Festival 2017

Onder een stralende, Limburgse zon stond een spektakelweekend op het programma met de tweede manche van het Belcar Endurance Championship. Dit weekend stonden ook twee races van het indrukwekkende, internationale GT-kampioenschap Blancain GT Series op het programma in Zolder waardoor het gezellig druk was in Limburg. Het beloofde wederom een mooi race-weekend te worden.

De piloten voor deze tweede Belcar-race waren Ron en Pascal. Deze keer bleef Edwin aan de kant. Bovendien was het een kortere race over twee uren.

Op zaterdag verliepen de kwalificaties niet helemaal vlekkeloos. De BMW Z3M had erg veel last van onderstuur, wat het voor de piloten erg lastig maakte om er een perfect rondje mee af te werken. Toch konden beide piloten een best snelle tijd optekenen met rondjes van 1’46”. Zowel Ron als Pascal hadden toch geen 100% goed gevoel bij de wegligging van de Z3M op Circuit Zolder. Na de kwalificaties werd de ophanging nog wat bijgesteld en werd er gewoontegetrouw nog wat gelachen en gezeverd met elkaar. Vooral veel plezier beleven en een mooi weekend hebben is nu eenmaal deel van het DNA van Team VDW Motorsport.

Zondag racedag. Het was een stralend, zonnige dag in Zolder. Gezien ook de Blancpain GT-races op het programma stonden, was er enorm veel volk op de been. Ideale ingrediënten voor een mooie racedag.

Gezien de best hoge temperaturen werd er beslist de ruit langs de kant van de piloot eruit te halen en te vervangen door een net om zoveel mogelijk rijwind binnen te krijgen. Ook tijdens de kwalificaties liep de temperatuur in de race-auto al hoog op. Ook werden er nog nieuwe remblokken gemonteerd, Circuit Zolder blijft nu eenmaal erg belastend voor de remmen en we wouden op zeker spelen en problemen met het remmen vermijden.

Deze race zou Pascal de start nemen. Met de nodige, gezonde stress vertrok Pascal met de Z3M vanuit de teamtent richting startgrid.

De start verliep vlot en Pascal kwam snel in zijn ritme en kon constante rondetijden klokken rond de 1’48” op het Limburgse asfaltlint. Hij werkte een prima stint af zonder incidenten, hoewel de Z3M veel onderstuur bleef hebben. Na een dik uur nam Ron het stuur over en reed naar goede gewoonte snelle en constante rondjes. Het duo werkte de race zonder veel problemen af en finishte deze tweede, kortere race in het kampioenschap op een 19de plaats algemeen en 3de in hun klasse. Een prima en gedegen resultaat, en zo pakt Team VDW Motorsport opnieuw mooie punten in het kampioenschap.

Benieuwd voor de volgende race, midden juli, opnieuw op Circuit Zolder.

Comments are closed.