TCR Benelux Belcar Trophy 2017

New Race Festival 2017
June 5, 2017

TCR Benelux Belcar Trophy 2017

We zijn aangekomen bij de eerste race van het Belcar Endurance Championship. Team VDW Motorsport tekent dit jaar in voor een volledig seizoen in dit mooie kampioenschap waarbij zowel prototypes, potente GT’s als toerwagens een mooie mix vormen.

Team VDW Motorsport zal voor dit raceseizoen beroep doen op hun snelle BMW Z3M waarmee ze aantreden in Belcar klasse 4. Het vaste rijderstrio dit seizoen zal Ron Van de Water, Edwin Beyers en Pascal Deckers zijn.

Deze eerste race wordt verreden op het prachtig glooiende en snelle circuit van Spa Francorchamps. Een race over drie uren staat op het programma. Piloten van dienst voor deze eerste race zijn Ron en Edwin. Pascal moet echter passen voor deze race.

Op zaterdag werden de kwalificaties verreden onder natte omstandigheden. Toch voelde de auto, na haar winterslaap, voor beide piloten goed aan en er werd met vertrouwen uitgekeken naar de race op zondag. Peter en Jo, de drijvende krachten (samen met Ron uiteraard) achter het voorbereiden en op punt stellen van de auto, hadden wederom mooi werk geleverd.

Zondag racedag. Er werd afgesproken dat Edwin de start zou nemen. Met de Z3M staan we in het veld tussen de BMW M235i’s en voor de BMW Clubsport’s. Edwin nam een prima start en klokte al gauw snelle en constante rondetijden. Tijdens deze eerste race kenden enkele van de topteams problemen en konden we gestaag opklimmen in het veld. Na ongeveer 1,5u werd er gewisseld en nam Ron plaats achter het stuur van onze Z3M. Ook Ron reed een perfecte stint tot wanneer Ron onverwacht de pitlane kwam binnenrijden… Ron was in de “Pif Paf”-bocht aangetikt door een andere deelnemer die in de bochtencombinatie nog even binnendoor wou glippen. Even was er vrees dat het rechterachterwiel beschadigd was. Na een korte inspectie kon Ron zijn stint toch verder afwerken. Helaas werden we nog bestraft met een (onbegrijpelijke) “drive through” als gevolg van het race-incident. Desalniettemin finishte Team VDW Motorsport deze eerste race op een knappe 10de plaats algemeen en 2de in klasse Belcar 4. Een mooie start van het nieuwe raceseizoen…

Nu op naar Zolder voor het New Race Festival begin juni !

Comments are closed.