July 18, 2017
American Festival 2017
October 19, 2017

Team VDW Motorsport wint Belcar klasse 4 in 24 Hours of Zolder!
Het familiale en sympathieke raceteam uit Kasterlee, met Ron Van de Water als bezieler van het team, kwam voor de zesde keer op rij aan de start van de 24 Hours of Zolder.

Na vier deelnames met hun kranige, maar snelle BMW M3 E30, kwam VDW Motorsport dit jaar voor de tweede keer aan de start met hun BMW Z3M, die helemaal gereviseerd en aangepast werd om in optima forma aan de start van deze Koninginnenrace te komen.

VDW-Motorsport@24u-Zolder_001
VDW-Motorsport@24u-Zolder_067

Dit seizoen rijdt het team met hun Z3M het volledige Belcar Endurance Championship, waarbij deze Eleven Sports 24 Hours of Zolder dé belangrijkste race op de kalender was. Het vaste rijderstrio in dit kampioenschap is Ron Van De Water, Edwin Beyers en Pascal Deckers. Drie piloten die al sinds 2006 samen racen en elkaar dus door en door kennen.
Voor deze etmaalrace op het Limburgse asfaltlint werden ze vervoegd door Geert Dierckx en Nico Vangeel. Samen een homogeen quintet, waarbij ervaring, gecombineerd met veel “drive” om een mooi resultaat te rijden, een goede mix vormden voor een mooi resultaat.

De belangrijkste doelstelling van Team VDW Motorsport voor deze 24 Hours of Zolder was om de Z3M opnieuw heelhuids aan de finish te krijgen. Uiteraard zijn ze naar Circuit Zolder afgezakt voor een goed resultaat en doen ze daar alles voor, maar over de finish rijden op zondag rond de klok van vieren, blijft dé absolute uitdaging van het team.

Met een verstandige race-strategie, gericht op uithouding en dus de race-auto niet nodeloos te belasten, werd de race aangevat op zaterdag om 16h00. Pascal nam de start vanop P28 algemeen, zowat midden in het veld. Team VDW Motorsport kon gestaag opklimmen in het klassement en kon vrij snel de top 20 in algemeen klassement induiken, maar na dik anderhalf uur wedstrijd kwam er een korte, maar hevige regenbui voorbij in Zolder, waarbij veel deelnemers van de baan gleden. Zo schoof in de hevige regenval ook de Z3M van VDW Motorsport even de grindbak in, gelukkig zonder schade. De Z3M viel hierdoor wat terug in het klassement, maar perfecte rijbeurten van de VDW-piloten brachten het team snel terug in de wedstrijd. Tijdens de nacht werkten Ron en Pascal dan beiden dubbele nachtstints af (waarbij ze elk drie uur aan het stuur bleven) aan een stevig tempo waardoor Team VDW Motorsport ’s ochtends bij het ochtendgloren op P18 algemeen en P2 in de klasse uitkwam. Perfect scenario. Toen in de ochtend de concurrent, die totdantoe de klasse domineerde, in de problemen kwam en met herstellingen de box in moest, kwam Team VDW Motorsport aan de leiding in hun categorie!

VDW-Motorsport@24u-Zolder_050
VDW-Motorsport@24u-Zolder_053

Vanaf zondagvoormiddag werd er beslist het tempo op te drijven om zo de voorsprong op de concurrent, die na hun herstelling enorm aan het jagen ging op de Z3M, maximaal te vergroten. Team VDW ging vanaf dan voluit voor de overwinning. Na enkele snelle en foutloze stints van Geert, Pascal en Edwin, kreeg Nico, de piloot die voor de eerste keer aantrad bij Team VDW Motorsport, de eer om de mooie Z3M over de finish te loodsen als winnaar van Belcar klasse 4 in deze spannende 24 Hours of Zolder!

VDW-Motorsport@24u-Zolder_088
VDW-Motorsport@24u-Zolder_082

VDW Motorsport finisht als 17de algemeen en als winnaar van klasse 4: een topresultaat voor het team uit Kasterlee! Hiermee pakt het team ook hele mooie punten in het Belcar-kampioenschap. Wat een race en wat een team! Thumbs up voor Team VDW Motorsport.